TIETOA KASVATUKSESTA - THAI BANGKAEW DOG

KASVATUS

Kasvattajana minulle on tärkeää pentujen terveys ja tulevaisuus. Tavoitteena on kasvattaa hyvä luonteisia, rotumääritelmän mukaisia ja terveitä thaimaanpystykorvia. Vanhempien täytyy olla luonteeltaan avoimia ja sosiaalisia. Pyrin aina yhdistelmää miettiessäni pohtimaan, miten valitut koirat tukisivat toisiaan. Me elämme koirien kanssa vuosia, joten niiden täytyy toimia hyvin kotioloissa, jotta kaikilla perheenjäsenillä on hyvä elää yhdessä.

Ei pentuja tulossa

Oletko kiinnostunut pennuista? Lue ensin tämä.

Valitsen pennuille kodit vasta 4-6 viikon ikäisenä, kun niiden luonne alkaa tulemaan esille. Eli minulla ei ole jonotuslistaa, josta napsin seuraavan vapaan kodin, vaan olen hyvin tarkka millaiseen kotiin pentuja luovutan. Pentuja saa tulla katsomaan 4-viikkoisesta eteenpäin. Kodin valintaan vaikuttaa tarjottavan kodin asiat, sekä pennun luonne. Yritän parhaani mukaan saada uuden kodin tarpeet ja pennut kohtaamaan toisensa mahdollisemman hyvin. 

Kasvattajana toivon, että kasvattini tutkittaisiin 1-2-vuotiaana eli käydään kyynär-, selkä- ja lonkkakuvissa, sekä tutkitaan silmät, polvet ja sydän. Tämä auttaa myös koiranomistajia tulevaisuutta ajatellen, jos jotakin poikkeavaa löytyy esim. lonkissa on havaittavissa nivelrikkoa niin omistaja pystyy vaikuttamaan koiran loppuelämään jo ajoissa, oikean ruokinnan ja liikunnan avulla. Lisäksi nämä tutkimukset antavat kasvattajalle tietoa omasta kasvatustyöstään. Vaikka sinulla on pelkkä kotikoira niin viralliset tutkimukset ovat kallisarvoista tietoa molemmille.

Jokaisesta pentueesta etsin mahdollisesti yhdelle nartulle yhteistyökykyistä sijoituskotia. Sijoituskodilta odotetaan kiinnostusta näyttelyihin sekä PEVISA:n mukaisiin tutkimuksiin (silmät/kyynärät/lonkat/selkä) vieminen. Tarkemmat tiedot ja sopimukset tehdään kirjallisesti.