TIETOA KASVATUKSESTA - THAI BANGKAEW DOG

KASVATUS

Kasvattajana minulle on tärkeää pentujen terveys ja tulevaisuus. Tavoitteena on kasvattaa hyvä luonteisia, rotumääritelmän mukaisia ja terveitä koiria. Vanhempia valittaessa, minulle on tärkeitä terveystulokset, luonne ja toki myös ulkomuoto. Vanhempien täytyy olla luonteeltaan avoimia ja sosiaalisia. Pyrin aina yhdistelmää miettiessäni pohtimaan, miten valitut koirat tukisivat toisiaan. Me elämme koirien kanssa vuosia, joten niiden täytyy toimia hyvin kotioloissa, jotta kaikilla perheenjäsenillä on hyvä elää yhdessä.

EI VIELÄ PENTUEITA SUUNNITTEILLA

Oletko kiinnostunut pennuista? Lue ensin tämä.

Valitsen pennuille kodit vasta 5-6 viikon ikäisenä, kun niiden luonne alkaa selviämään. Pentuja saa tulla katsomaan 4-viikkoisesta eteenpäin. Toiveita otetaan vastaan, mutta valintaan vaikuttaa paljon tarjottavan kodin asiat sekä pennun luonne. Vaikka pentu olisi kuinka suloinen ja juuri oikean värinen niin en lähde antamaan pentueen aktiivisinta ja kovapäisintä pentua lapsiperheen ensikoiraksi. Tässä kohtaa haluan tehdä oikean valinnan, niin pentua kuin tulevaa perhettä ajatellen.

Kasvattajana toivon, että kasvattini tutkittaisiin 1-2-vuotiaana eli käydään kyynär-, selkä- ja lonkkakuvissa, sekä tutkitaan silmät, polvet ja sydän. Tämä auttaa myös koiranomistajia tulevaisuutta ajatellen, jos jotakin löydöksiä tulee tai esim. lonkissa on havaittavissa nivelrikkoa tms. Niin omistaja pystyy vaikuttamaan koiran loppuelämään jo ajoissa, oikean ruokinnan ja liikunnan avulla. Lisäksi nämä tutkimukset antavat kasvattajalle tietoa omasta kasvatustyöstään. Vaikka sinulla on pelkkä kotikoira, viralliset kyynär-, selkä- ja lonkkakuvat, sekä silmien tutkituttaminen on kallisarvoista tietoa.

Jokaisesta pentueesta etsin vähintään yhdelle nartulle yhteistyökykyistä sijoituskotia. Sijoituskodilta odotetaan kiinnostusta näyttelyihin sekä PEVISA:n mukaisiin tutkimuksiin (silmät/kyynärät/lonkat/selkä) vieminen. Tarkemmat tiedot ja sopimukset tehdään kirjallisesti.

Mikäli olet edelleen kiinnostunut pennuista, niin otathan yhteyttä alla olevalla lomakkeella.