tulevat pentueet - welsh corgi pembroke

KASVATUS

Kasvattajana minulle on tärkeää pentujen terveys ja tulevaisuus. Tavoitteena on kasvattaa rotumääritelmän mukaisia, terveitä ja luonteeltaan hyviä koiria. Vanhempia valittaessa, minulle on tärkeitä terveystulokset, luonne ja toki myös ulkomuoto. Vanhempien täytyy olla luonteeltaan avoimia, sosiaalisia sekä corgimaisia. Pyrin aina yhdistelmää miettiessäni pohtimaan, miten valitut koirat tukisivat toisiaan. Me elämme koirien kanssa vuosia, joten niiden täytyy toimia hyvin kotioloissa, jotta kaikilla perheenjäsenillä on hyvä olla.

Taikan ja pyryn pentusuunnitelmat loppuvuosi 2024

AURORA FOX MY SIPERIA STOUT

”Taika”

Taikalle on suunnitteilla ensimmäinen pentue keväälle. Taika on luonteeltaan lempeä ja rauhallinen mutta se osaa näyttää myös oman tahtonsa. Parasta Taikan mielestä on rally-toko treenit, metsäretket ja äitinsä Ipan kanssa painileikit!

 

koiranet

WALES TALE’S LONG AWAITED STORM

”Pyry”

Pyry valikoitui Taikalle miesystäväksi pitkän harkinnan jälkeen. Pyry on niin luonteeltaan kuin terveydeltään nappi valinta Taikalle! Pyry on ihmisrakas ja tykkää olla kaikessa mukana.

 

 

koiranet

Ginin ja dinon suunnitelma vuodelle 2024

HELAKETUN HOPE FOR AURORA FOX

”Gini”

Ginille on suunnitteilla toinen pentue syksylle. Gini on luonteeltaan voimakastahtoinen eikä ihan sieltä helpoimmasta päästä oleva corgi. Mutta aivan ihana harrastuskoira joka tekee mitä halutaan ja oppii todella nopeasti. 

KOIRANET

CORGI RED HILL DINO JUNIOR

”Dino”

Ginin puolisoksi valikoitui tällä kertaa Italialainen herrasmies Dino. Dino rakastaa ihmisiä ja oikein halinalle! Eli täydentää loistavasti Ginin hieman räväkkääkin luonnetta. Dino on myös kova pussailemaan. 

 

KOIRANET

Mikäli olet kiinnostunut pennuista, luethan ensin tämän!

Valitsen pennuille kodit 4-6 viikon iässä, jolloin nään hieman paremmin millaisia luonteita pennuille on tulossa. Minulla ei ole jonotuslistaa pennuista, vaan olen hyvin tarkka millaiseen kotiin pentuja luovutan ja valitsen itse kodit pennuille. Pentuja saa tulla katsomaan 4-viikkoisesta eteenpäin. Yritän parhaani mukaan saada uuden kodin tarpeet ja pennut kohtaamaan toisensa mahdollisemman hyvin, jotta tuleva yhteiselo sujuisi mutkattomasti. 

Kasvattajana toivon, että kasvattini tutkittaisiin 1-2-vuotiaana eli käydään kyynär-, selkä- ja lonkkakuvissa, sekä tutkitaan silmät, polvet ja sydän. Tämä auttaa myös koiranomistajia tulevaisuutta ajatellen, jos jotakin poikkeavaa löytyy esim. lonkissa on havaittavissa nivelrikkoa niin omistaja pystyy vaikuttamaan koiran loppuelämään jo ajoissa, oikean ruokinnan ja liikunnan avulla. Lisäksi nämä tutkimukset antavat kasvattajalle tietoa omasta kasvatustyöstään. Vaikka sinulla on pelkkä kotikoira niin viralliset tutkimukset ovat kallisarvoista tietoa molemmille.

Jokaisesta pentueesta etsin mahdollisesti yhdelle nartulle yhteistyökykyistä sijoituskotia. Sijoituskodilta odotetaan kiinnostusta näyttelyihin sekä PEVISA:n mukaisiin tutkimuksiin (silmät/kyynärät/lonkat/selkä) vieminen. Tarkemmat tiedot ja sopimukset tehdään kirjallisesti.

Suosittelen tutustumaan seuraaviin linkkeihin: PEVISA, Welsh corgi pembroke, Suomen welsh corgi seura