TIETOA KASVATUKSESTA - welsh corgi pembroke

KASVATUS

Kasvattajana minulle on tärkeää pentujen terveys ja tulevaisuus. Tavoitteena on kasvattaa hyvä luonteisia, rotumääritelmän mukaisia ja terveitä pembrokeja. Vanhempia valittaessa, minulle on tärkeitä terveystulokset, luonne ja toki myös ulkomuoto. Vanhempien täytyy olla luonteeltaan avoimia ja sosiaalisia. Pyrin aina yhdistelmää miettiessäni pohtimaan, miten valitut koirat tukisivat toisiaan. Me elämme koirien kanssa vuosia, joten niiden täytyy toimia hyvin kotioloissa, jotta kaikilla perheenjäsenillä on hyvä elää yhdessä.

SUUNNITTEILLA OLEVAT PENTUEET

en ota vastaan tällä hetkellä enempää pentukyselyitä

HELAKETUN HOPE FOR AURORA FOX

“GINI”

Gini on luonteeltaan avoin, sosiaalinen ja iloinen. Se haluaa olla mukana kaikessa. Gini on energinen nuori neiti joka jaksaa touhuta ja leikkiä.

KOIRANET

LAPPUNAAMAN KOMISARIO KYÖSTI PÖYSTI

“TERHO”

Terho tulee kaikkien kanssa toimeen ja tykkää kaikista. Sille on tärkeää oma perhe ja onkin kuulemma aikamoinen mammanpoika. 

KOIRANET

Mikäli olet kiinnostunut pennuista, lue ensin tämä.

Valitsen pennuille kodit vasta 5-6 viikon ikäisenä, kun niiden luonne alkaa tulemaan esille. Eli minulla ei ole jonotuslistaa, josta napsin seuraavan vapaan kodin, vaan olen hyvin tarkka millaiseen kotiin pentuja luovutan. Pentuja saa tulla katsomaan vasta 4-viikkoisesta eteenpäin. Toiveita väristä, sekä hännän pituudesta otetaan vastaan, mutta niitä en huomioi, valintaan vaikuttaa tarjottavan kodin asiat, sekä pennun luonne. Vaikka pentu olisi kuinka suloinen ja juuri oikean värinen, niin en lähde antamaan pentua vaan värin takia tiettyyn kotiin. Tässä kohtaa haluan tehdä  valinnan harkiten, niin pentua kuin tulevaa perhettä ajatellen.

Kasvattajana toivon, että kasvattini tutkittaisiin 1-2-vuotiaana eli käydään kyynär-, selkä- ja lonkkakuvissa, sekä tutkitaan silmät, polvet ja sydän. Tämä auttaa myös koiranomistajia tulevaisuutta ajatellen, jos jotakin poikkeavaa löytyy tai esim. lonkissa on havaittavissa nivelrikkoa tms. Niin omistaja pystyy vaikuttamaan koiran loppuelämään jo ajoissa, oikean ruokinnan ja liikunnan avulla. Lisäksi nämä tutkimukset antavat kasvattajalle tietoa omasta kasvatustyöstään. Vaikka sinulla on pelkkä kotikoira, viralliset kyynär-, selkä- ja lonkkakuvat, sekä silmien tutkituttaminen on kallisarvoista tietoa molemmille.

Jokaisesta pentueesta etsin vähintään yhdelle nartulle yhteistyökykyistä sijoituskotia. Sijoituskodilta odotetaan kiinnostusta näyttelyihin sekä PEVISA:n mukaisiin tutkimuksiin (silmät/kyynärät/lonkat/selkä) vieminen. Tarkemmat tiedot ja sopimukset tehdään kirjallisesti.

Suosittelen tutustumaan seuraaviin linkkeihin: PEVISA, Welsh corgi pembroke, Suomen welsh corgi seura