Ipan pennut ovat syntyneet

Ipalle syntyi sektiolla 4 pentua 25.3.2022. Pennuista 3 on narttuja ja 1 uros, sekä 3 töpöhäntäistä ja 1 pitkähäntäinen. Ihana pentue kaikenpuolin.

Kaikki ei tosiaan sujunut ihan niinkuin piti ja jouduimme lähtemään päivystykseen. Ipan synnytys alkoi 24.3 illalla ja eteni aluksi ihan normaalisti, mutta eteneminen tyssäsi 1,5h jälkeen. Ipa supisteli hyvin ja yritti hyvin työntää, mutta pentua ei tuntunut kanavassa. Soiteltiin päivystykseen ja päätettiin lähteä sinne ainakin tarkastukseen. Sielä kuitenkin lääkäri tutki Ipan ja totesi ettei synnytys tosiaan etene vaikka Ipa ponnistaa hyvin. Päätettiin leikata. Iapalta alkoi myös lääkärissä tulemaan vihertävää limaa, joka ei koskaan ole hyvä merkki. Leikkaus meni hyvin ja 4 pentua saatiin hyvävointisina ulos. Pennut tuotiin ensin meille ja hierottiin ne kuiviksi, sekä pidettiin paidan sisällä lämpimänä. Jonkun ajan päästä myös Ipa tuotiin pentujen luo ja saatiin pennut tissille. Jokainen alkoi pienen suostuttelun jälkeen imemeään hyvin. Samalla leikkauksella Ipalta poistettiin kohtu, joten tämä on Ipan viimeinen pentue.

Pennut ovat nyt viikon ikäsiä ja kaikki ovat kasvaneet hyvin. Pienimmälle pennulle annettiin muutama päivä lisämaitoa, jotta vahvistui, sille ei aluksi paino noussut niin hyvin kuin muilla. Tässä alla kuvia pennuista viikon ikäisinä.