Pennut syntyivät!

Ipalle syntyi sunnuntai illalla 28.4.2019, 4 suloista pentua keisarileikkauksella, 1 tyttö ja 3 poikaa.

Kaikki ei mennyt ihan putkeen…

Ipa oli jo sunnuntai aamulla vähän rauhaton ja yön-aamun aikana sen lämmöt tippu. Klo 3 aikaa lämpö oli 36,7C ja klo 8 aikaa 36,5C ja klo 11 37C. Arvelin, että iltapäivällä synnytys alkais. Noin klo 13 Ipalla tuli ekat vedet eli ei menisi kauaa, että synnytys alkaisi. Annoin Ipan olla vaan rauhassa, se teki pesää ja läähätteli välillä mutta muuten oli ihan rento. klo 15.30 huomasin, että Ipalta oli valunut vähän vihreää nestettä, joka oli sotkenu sen pyllykarvat ja huomasin samalla, että sillä roikkui pyllyssä pieni nestepussi joka oli ehjä. Soittelin kasvattajaystävälleni ja kyselin neuvoa ja päädyimme sihen, että soittelen eläinlääkärin kanssa. Se vihreä neste oli se mikä vähän huolestutti.

Soitin päivystävälle klinikalle Vettoriin Raisioon ja juttelin hetken hoitajan kanssa ja päädyimme sihen, että lähdemme Ipan kanssa sinne. Pääsimme klo 17 Raisioon eläinlääkäriin. Meille oli hienosti laitettu yksi huone valmiiksi, jottei tarvinnu stressaavan emän kanssa odotella missään. Lääkäri tutki Ipan ensin tunnustelemalla ja totes, että Ipalla on kaikki paikat ihan auki eli olisi valmis synnyttämään mutta synnytyskanavassa ei tuntunut yhtäkään pentua, eikä Ipa yrittäny ponnistaa. Päätettiin ultrata Ipa ja tarkastaa, että pennut ovat kunnossa. Onneksi kaikkien sydämmet sykki tarmokkaasti eli pennuilla ei ollu hätää. Ipa sai Oksitosiini piikin ja lähdettiin kävelyttää sitä ja toivottiin jos synnytys alkaisi.Sisälle tullessa piikki auttoi vähän ja jokusen kerran Ipa yritti ponnistella mutta ei kuitenkaan niin kovin, että olisi saanut pentua ulos. Ultrattiin taas mutta ei ollu mikään muuttunut. Eläinlääkärikin ehti tässä välissä vaihtua, olihan kello sit jo 21. Toinen eläinlääkäri teki saman sisätutkimuksen ja vielä ultrasi Ipan, eikä pennut olleet liikkuneet mihinkään. Päätettiin, että jotta pennut varmasti selviävät niin ei odoteta enempää vaan leikataan. Leikkaussali laitettiin valmiiksi ja Ipa vietiin leikkaukseen.

klo 22.30 meille tuotiin vadissa 4 suloista pientä vikisevää pentua <3 niitä siinä kuivatessa minultakin pääsi onnenkyyneleet, oli se vaan niin ihana hetki. Jonkunajan päästä myös Ipa tuotiin meille ja alettiin opettaa pentuja tisseille ja laitettiin ne Ipan viereen lämpimään. Kaikki onneksi lopulta hyvin. Ja se vihreä neste, jota alussa pelättiin johtui revenneestä istukasta eli oli hyvä ettei jääty enään odottamaan vaan leikattiin.

Kotiin päästiin koko porukan kanssa noin 00.30. Ipa oli vielä hieman tokkurassa ja piti olla tarkkana ettei se vahingoittanut pentuja kun vähän niille murisi. Mutta pian tajus tilanteen ja alkoi imettää niitä ihan hyvin. Yöllä heräilin monta kertaa tarkastamaan tilanteen ja että kaikki varmasti oli hyvin pennuilla.

Olipahan reissu mutta nyt kaikki hyvin kaikilla!