Pentu kuulumisia

Johan ollu hässäkkää, en ole tänne ehtinyt tekemään mitään päivityksiä, mutta onneksi tuo facebook ja instagram on hieman helpompia ja nopeampia päivittää niin sieltä on nähnyt kuulumisia. Tässä nyt lyhyesti tähän asti tapahtunutta.

Ipalle syntyi 14.7.20, 5 pentua joista ensimmäinen tyttö syntyi kuoleena. Emme yrityksistä huolimatta saaneet sitä enään virkoamaan. Loput 4 pentua onneksi olivat kaikki elossa ja synnytys sujui muuten todella hyvin. Ipalle tuli hyvin supistuksia ja pennut syntyivät ilman apuja. Jonkin verran oli painoissa eroa ja varsinkin yksi tyttö oli hyvin pieni ja painoin vain 95g kun taas muut painoiva päälle 100g ja kaksi päälle 200g. Pikkutyttö oli kuitenkin pirteä ja lähti ihan normaalisti imemään. Pentujen painot ei oikein alkaneet nousta sillä tahdilla kuin oli toivottavaa ja huomasin myös että Ipalta ei oikein tullut kunnolla maitoa. Aloin syöttämään kaikille pennuille lisämaitona vuohenmaitoa jota saimme onneksi läheiseltä vuohitilalta. Pikkutyttö oli erityistarkkailussa ja sai ruokaa 2h välein. Sillä huomattiin myös litteä rintalasta josta tuli taas lisää haasteita. Tein tytölle panssarin jotta rintalasta pääsisi kasvamaan kunnolla ja jottei tyttö makaisi vain mahallaan kokoaikaa. Panssarista olikin jonkin verran hyötyä ja minusta rintalasta alkoi muotoutumaan oikeaksi. Painotkin lähtivät lisäruokinnan ansiosta kaikilla hyvin nousuun. Ipalta tuli edelleen vähän maitoa koska se ei suostunut syömään kunnolla. Sen maha oli sekaisin ja selkeesti ei ruoka maittanu tästä syystä. Käytin sen lääkärissä ja se sai lääkkeitä joilla saatiin maha toimimaan ja maitoa tulemaan paremmin. Kaikki alkoi näyttämään hyvältä. Mutta viikon iässä pikkutyttö kuoli, sillä oli paino noussu hyvin ja oli muutenkin pirteä mutta silti menetimme sen. Se oli ihan hirveä paikka. Onneksi silti 3 pentua, 2 tyttöä ja 1 poika voivat paksusti ja ovat pirteitä.

Tuosta kaikesta alun ongelmista onneksi selvittiin ja nyt voi meidän kolmen kopla oikein hyvin. Ruoka maistuu ja ollaan oltu mahdollisimman paljon ulkona. Onneksi on ollut hyvää keliä niin on päässyt paljon ulos. Meillä on käynyt paljon vieraita ihailemassa pentuja ja pennut ovat olleen tosi rohkeita vaikka tullut ihan vieraita ihmisä heitä käsittelemään ja katsomaan. Pikkuhiljaa alkaa myös pentujen luonteet tulla esille. Pennut täyttävät huomenna tiistaina 5vk ja tämän viikon aikana teen uusien kotien valinnat.

Pennut 1vk vanhoja

Pennut 4vk vanhoja

Piknik ruokailu ulkona